U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Verrassende Stamppot met zoete aardappel en chipolataworstjes

20 minuten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gekruide Partjes (450 g)
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gesneden boerenkool
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 g roomboter
  • 4 chipolataworstjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el appelstroop
  • 1 flesje abdijbier La Trappe Dubbel (of ander bruin bier, 300 ml)
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • Grillpan of barbecue, pureestamper, rasp

Bereiding:

  • Verhit in een hapjespan de olijfolie. Roerbak de boerenkool 2 minuten. Voeg de aardappelpartjes en de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 5 minuten bruin.
  • Schenk de groentebouillon erbij. Leg de deksel op de pan en stoof de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaar.
  • Grill intussen de worstjes in de hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten bruin en gaar. Smelt de helft van de boter in een sauspan. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de stroop en het bier toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten inkoken.
  • Voeg de resterende roomboter aan de aardappelen toe en stamp grof. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat en peper.
  • Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop. Schenk de biersaus erover.

Tip:
Voeg met de bouillon 3 takjes tijm en 1 blaadje laurier toe. Verwijder de kruiden weer voor het stampen van de aardappelen.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 700 kcal
  • 40 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 61 g koolhydraten
  • 19 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen